Click here for Myspace Layouts

Tuesday, June 26, 2012

WARNING!

Gua tgh final skang ni... niat gua malas nak hapdet blog sb nti mesti berentry2 gua hapdet tp sb bda ni fresh jadik kat gua ptg td dan fresh jdik kat mber gua kelmarin, gua nak story gak kat lu org...

gua de roomate da UNISEL... sorry dear all UNISELer... i have too.. dak ni bru je sem 2 bisnes course.. yg gua hangin ngan dia nih, dia bawa balik JANTAN... di ulangi JANTAN bukan lelaki...

kalau lelaki dia xkan pandang housemate ko yg tgh tertonggeng dlm keadaan berkemban xsdar JANTAN ko dtg umah nak makan tgh hari konon  dgn ko!

kalau dia lelaki dia xkan tido umah ni 2 hari mcm xdek rumah da kau selaku pompuan xkan tido SEKALI kat lua 2 dgn dia even korang tido asing2 sorang ats sofa sorg kat lantai! aku bukan nak syak wasangka kat ko tp sdri blh pk la klo da tgh2 mlm kitorg sume tido then pe korunk buat?

aku pon jahat gak bawa balik bf aku blik umah tp... di ulangi TAPI bf aku stkat dduk kat sofa 2 je xbangun2! bf aku xtido umah ni mcm dia da xde umah da!

kalau betul dia lelaki dan bukan JANTAN dia xkan berjalan smpai bilik ko, konon nak bercakap dgn ko nak NOTE CHAPTER 10  korunk 2... padahal gua dlm bilik 2 tgh tido dlm keadaan yg sgt gua xley maafkan! sampai akhirat gua xmaafkan lu org dowh! gua tgh panas ni!

apa salahnya JANTAN ko 2 bila tgk aku ada lam bilik tido tak tentu arah ni terus bla, tunggu ko kua bilik bari minta NOTE CHAPTER 10 BODO korunk 2! sendiri mau ingat la weyh!

nak kata BODO xley, sb dua2 kot  study kat UNISEL 2... aku tgh angin ni!!!!! benci r kau! sial! gua bukan racist nak ckp dak UNISEL ni pangai cam harem sb gua pon ada cousin study situ... tp sendiri mau ingat la! out!

p/s: sorry gua teremo

XOXO

terima kaseh singgah! comment2 laa.... XOXO

Monday, June 18, 2012

great day #2

holla! todaY nak continued dengan entry great day #1 yang lepas 2 yang pasal pre-convo. arini nak cite sal hari convo on 19th May 2012  lak... huhuhu dalam entry ni gua nak warning awal2... ada suka dan ada duka.. get ready with a tissue guys!

pagi2 lagi mama da gerak  gua dengan  rakusnya untuk pegi mandi.. relax ma, baru kol 5:30 kot... gua nak cepat kan cite blh? ok! kol 7 gua gerak dr padang jawa umah pakcik gua dengan menaiki kereta baru pakcik gua.. xperlu kot nak mention yg ni... hahahaha


kol 9 kot klo xslap gua, gua bergerak memasuki DATC yg gah 2.. pergh! ayat nak power sesajer kan? hahahaha masa jalan ni klo korg nak tau, air mata gua da menitis da ckit sb masa gua pandang kusi parents, gua cuma boleh nmpak mama dgn adik pmpuan gua je... gua mengharapkan yg ayah gua sebnarnya dok seblah mama tp nak wat camne Allah lebih sygkan ayah... tp gua tau ayah ada je kat seblah gua sepanjang gua dalam deqan 2... ayah sentiasa ada dengan gua... spirit dia even gua rasa down sangat2...

nampak x 2 sape? gua la 2 yang rendah 2.. teeettt!!!!

then dengar r dorg punya montaj2 2... mase montaj ni, gua ingt xdek r sedey ane kan sb mla2 dorg pasang sal  family dia yg ssah g anta dia belaja.. dia cuma ada emak je.. yg ni gua blh wat xtau lagi... tp tang dia wat sajak utk ayah... air mata gua xyah cite la... berderai2 dia jatoh... tapi gua tahan xmo bagi jatoh banyak2 sb nti hancus la mascara gua...

sorry guys gua xdpt nak upload gbr gua terima scroll atas stage.. gua tau korunk sume cedey.. tp xpe... gua de byk lg pixca yang happening2 khas untuk tatapan korunk... huhuhuhu

me with my beloved family... gua kua jerk dari dewan mama terus menyerbu.. serbu dengan pelukan dan tangisan... gua tau pe mama rasa masa 2... gua nagis jap r... lagi gua touching bila adik gua tulis kat kad 2... TAHNIAH! KHAS UNTUK AYAH!
gua memang xley nak tahan da air mata masa 2... menitik2 usah cakap r... tapi pe2 pon tenks mama dengan adik2 sebab dtg masa along convo.. a lot of thanks 2 my brother sb sanggup lepaskan event kat johor demi hadirkan diri ke convo gua.. tenks im!

gua dan member2 seperjuangan masa kat kelantan(diploma in bizz study) u guys rock!!!
memember gua lagi! dari kiri yana, gua, eqa, jinie, fatnin.. actually lagi sorg hilang.. tau2 gua jumpa dia kat intekma.. ggrrrr

gua dengan da guys! kah2.. gua nak tnjuk suprise kat bwh kat lu org... jap ek...

tadaaa! ok skang ni gua nak korunk cakap, kami berdua yg abnormal ke mereka berempat yg abnormal? cpt bgthu cepat! 


istiadat membaling topi... ni budak2 yg convo mesti xlupa punya kan wat benda ni? hah! dok senyum2 2 knp? hahahaha penah wat r 2... 

actually gua de byk lagi gbr2 yang gua nak tunjuk kat korunk... gbr2 gua kat intekma tp di sebabkan fon gua 'jatuh jamban' gua xdpt nak tunjuk... gbr2 2 sume gua xsempat nak transfer g lappy lagi sebanrnya... 

smpai cni je dulu gua update entry, nanti de cite2 best nti gua update lagi... tapi kali ni gua janji update as soon as da event settle.. ok?


XOXO








terima kaseh singgah! comment2 laa.... XOXO

Saturday, June 16, 2012

ap fathers day, ayah!

hi guys! hari ni fathers day ek? hari ni aku nak buat enrty pasal my beloved ayah..

~tanggal 6 mei 2012. tarikh yang cukup keramat bagi kami semua. tarikh yang menyentap soul aku dari badan aku sendiri. tarikh yang buat aku hilang pedoman. hilang arah. dan hilang kata-kata.
~ tanggal 6 mei 2012. tepat pada jam 12 tgh malam, ayah pergi tinggal kan kami semasa dalam perjalanan balik kampung. ayah, ayah tau x masa kereta masuk je halaman umah mami, along pelik.. kenapa rumah senyap.. along nak tanya paman din, tp xterkeluar ayat 2... along masuk je rumah, along tengok ayah da kat atas katil... 

~pakcik-pakcik 2 sume dok tutup2 ayah dengan kain... ayah tau x masa 2 pe along pk? along rasa macam nak lari g kat ayah, xnak bagi dorunk tutup ayah.. tapi along xley buat. kaki along xbergerak. along tergamam kat pintu umah. along xtau nak buat apa.
~ayah along menyesal sangat2 sebab xtelefon ayah jumaat malam 2... along terlalu bz pkkan benda yang xpenting. along pentingkan diri! along xpenah nak pk pasal ayah! along xpenah nak pk pe perasaan ayah! yang along tau along kena dapat apa yang along nak... sekarang da xmcm dulu...

~ayah, along rindu sgt2 kat ayah.. along muak sgt2 bila orang dok cakap, bykkan bersbr. sedekah kan Al-Fatihah byk2 kat ayah. tp dorunk xfhm pe yg along rasa.. ayah nak tau x, masa along cium dahi ayah 2, along rasa sejuk sangat2 dahi ayah.. masa nak cium 2 along rasa macam nak pengsan.. along xkuat ayah masa 2.. tapi demi mama dgn adik2 along kuatkan juga kaki.. along kuatkan juga semangat along..
~ayah... masa kat kubur 2, along rasa macam nak korek kubur 2 peluk ayah kuat2.. along rasa macam nak ikot ayah pegi.. ayah nak tau x, anak ayah yg laki 2 xpnh2 along tgk dia nangis then utk pertama kali along tgk dia nangis sb sedeh.. salu kan dia nangis sb kena marah

~ayah, fathers day ni along xtau camne nk anta wish kt ayah... sebab 2 along tulis kt cni sb along tau ayah msti baca..

~AP FATHERS DAY AYAH! you r da best father that i eva had! love u n miss u so damn much!


XOXO
SALAM SAYANG DARI ANAKMU...
SEMOGA ROH AYAH DITEMPATKAN DIKALANGAN
ORANG2 YANG BERIMAN...
AMIN....

terima kaseh singgah! comment2 laa.... XOXO