Click here for Myspace Layouts

Friday, September 14, 2012

#3 pixca's talking



XOXO

terima kaseh singgah! comment2 laa.... XOXO

Friday, August 24, 2012

my first homemade laksa!

holla! wats up? camne raya korunk? nice? hahahahha ok 2day gua nak shared resepi laksa mama gua.. ni first time gua msk lksa untuk seploh org.. dan juga first time gua msak benda2 complicated ni.. ok we start da resepi bersama2 gbr.. ok?

10 ekor ikan direbus bersama air di dalam periuk.. da masak ikan 2 tolong blend isi ikan dia dulu.. pastu blend lak tulang temulang dia.. hah! tulang dia tlg tapis yea.. di ulangi tapis! blend ikan ni jgn lpa lak ltak air.. gua nak warning awal2.. klo xmo blender korunk meletup, tlg jgn guna air panas can gua.. hahahahaha meletup merecik2 ikan 2.. hahahahha

sementara tunggu ikan masak, kita blend bawang,cili padi dan belacan. sukatan gua buat ikut suka gua.. sb gua xska pedas, gua boh 3 tangkai je cili padi ni.. bawang lak gua boh lam 10 biji camtu la.. blend 2 jgn lupa campur air.. kang habis jenuh lak cian blender 2..

cili kering yang di blend juga ek.. umah gua da salu sgt de stock cili blend lam tupperware ni.. so xdek hal sgt la..

ok.. semua bahan2 yang da blend tadi (ikan,cili padi,bawang,belacan, dan cili kering) masukkan dalam periuk yea syg2 sume.. masa ni masukkan serai yang dititik.. 

 
pastu masukkan la pulak daun kesum & bunga kantan.. 
dia akan jadi camni

tadaa..! ni otw nak mask r nih.. 2 npak x daun kesum dgn bunga kntan 2? oh yea! jgn lupa boh kunyit sb xmo bg npak laksa ni pucat sgt2..

sementara tunggu kuah laksa kita mendidih dengan jayanya, rendam dulu mee laksa dalam air panas.. jangan dalam air sejuk lak.. jenuh nak tunggu mee laksa ni kembang.. 

HASILNYA? TADAAaaaaaa....!!!!!
hidangkan la bersama2 dengan timun(yang dihiris kecil2), salad(yang dihiris kecil2), telur(direbus dan di belah dua), fish cakes(digoreng dan potong ikut dan)

tapi gua de benda rhsia nak share dgn korunk tiap kali gua makan laksa ni.. kat mna2 pon gua mesti minta benda ni even kat umah orang sekalipon..
tadaa! ni la dia.. tp ni pixca uncle google mari.. huhuhu gua mang pelik pon sb makan laksa dengan KICAP MANIS.. huhuhuhuhuhu

ni yang tgh hari tadi.. kuah laksa ni sedap klo dok panas2kan jea.. yummy!

SELAMAT MENCUBA...!!!!!!


XOXO









terima kaseh singgah! comment2 laa.... XOXO

Wednesday, August 22, 2012

#2 pixca's talking









terima kaseh singgah! comment2 laa.... XOXO

Saturday, August 18, 2012

perutusan raya dari yang dipertuan...


SALAM LEBARAN UNTUK SEMUA FOLLOWERS AND SILENT READERS GUA.. SALAH SILAP HARAP DI AMPUN ANDAI SELAMA NI GUA TERPOST BENDA YANG SAKITKAN HATI KORUNK... 

SELAMAT HARI RAYA...!!!


terima kaseh singgah! comment2 laa.... XOXO

Friday, July 6, 2012

#1 pixca's talking



TQ FOR DA NICE FLOWER! LUV U N GONNA MISS U!!!


terima kaseh singgah! comment2 laa.... XOXO

Tuesday, July 3, 2012

I AM SORRY

ASSALAMUALAIKUM...

dis entry i make special 4 my dear..

today on 4th of July 2012, on 3:27 am.. on the coach... i wanna dat im sorry.. im sorry 4 da silly mistake dat i have done it before.. syg, if 1 day dis stupid things will burst out, im sorry... i noe dat sorry cant make the thing back to normal.. but i really mean it... n i dont wanna loose u.. in other word I LOVE U..

syg, i noe dat im so degil with u... im owez make thing that dat u hate... im owez make u mad gila2 at me... im owez do crazy thing that make u istighfar byk2 kali... tp if this 1 thing meletup, im sorry..

syg, if dis thing come out not from my comel mouth, n dis thing come out from da bodoh mouth... the bodoh's mouth is da 1 dat make dis stupid thing...

syg, on what will happened next or juz sumthing dat we are not noe yet i juz wanna say that I LOVE U FROM DA BOTTOM OF MY HEART

muka comel saya *sigh



XOXO

terima kaseh singgah! comment2 laa.... XOXO

Tuesday, June 26, 2012

WARNING!

Gua tgh final skang ni... niat gua malas nak hapdet blog sb nti mesti berentry2 gua hapdet tp sb bda ni fresh jadik kat gua ptg td dan fresh jdik kat mber gua kelmarin, gua nak story gak kat lu org...

gua de roomate da UNISEL... sorry dear all UNISELer... i have too.. dak ni bru je sem 2 bisnes course.. yg gua hangin ngan dia nih, dia bawa balik JANTAN... di ulangi JANTAN bukan lelaki...

kalau lelaki dia xkan pandang housemate ko yg tgh tertonggeng dlm keadaan berkemban xsdar JANTAN ko dtg umah nak makan tgh hari konon  dgn ko!

kalau dia lelaki dia xkan tido umah ni 2 hari mcm xdek rumah da kau selaku pompuan xkan tido SEKALI kat lua 2 dgn dia even korang tido asing2 sorang ats sofa sorg kat lantai! aku bukan nak syak wasangka kat ko tp sdri blh pk la klo da tgh2 mlm kitorg sume tido then pe korunk buat?

aku pon jahat gak bawa balik bf aku blik umah tp... di ulangi TAPI bf aku stkat dduk kat sofa 2 je xbangun2! bf aku xtido umah ni mcm dia da xde umah da!

kalau betul dia lelaki dan bukan JANTAN dia xkan berjalan smpai bilik ko, konon nak bercakap dgn ko nak NOTE CHAPTER 10  korunk 2... padahal gua dlm bilik 2 tgh tido dlm keadaan yg sgt gua xley maafkan! sampai akhirat gua xmaafkan lu org dowh! gua tgh panas ni!

apa salahnya JANTAN ko 2 bila tgk aku ada lam bilik tido tak tentu arah ni terus bla, tunggu ko kua bilik bari minta NOTE CHAPTER 10 BODO korunk 2! sendiri mau ingat la weyh!

nak kata BODO xley, sb dua2 kot  study kat UNISEL 2... aku tgh angin ni!!!!! benci r kau! sial! gua bukan racist nak ckp dak UNISEL ni pangai cam harem sb gua pon ada cousin study situ... tp sendiri mau ingat la! out!

p/s: sorry gua teremo

XOXO

terima kaseh singgah! comment2 laa.... XOXO

Monday, June 18, 2012

great day #2

holla! todaY nak continued dengan entry great day #1 yang lepas 2 yang pasal pre-convo. arini nak cite sal hari convo on 19th May 2012  lak... huhuhu dalam entry ni gua nak warning awal2... ada suka dan ada duka.. get ready with a tissue guys!

pagi2 lagi mama da gerak  gua dengan  rakusnya untuk pegi mandi.. relax ma, baru kol 5:30 kot... gua nak cepat kan cite blh? ok! kol 7 gua gerak dr padang jawa umah pakcik gua dengan menaiki kereta baru pakcik gua.. xperlu kot nak mention yg ni... hahahaha


kol 9 kot klo xslap gua, gua bergerak memasuki DATC yg gah 2.. pergh! ayat nak power sesajer kan? hahahaha masa jalan ni klo korg nak tau, air mata gua da menitis da ckit sb masa gua pandang kusi parents, gua cuma boleh nmpak mama dgn adik pmpuan gua je... gua mengharapkan yg ayah gua sebnarnya dok seblah mama tp nak wat camne Allah lebih sygkan ayah... tp gua tau ayah ada je kat seblah gua sepanjang gua dalam deqan 2... ayah sentiasa ada dengan gua... spirit dia even gua rasa down sangat2...

nampak x 2 sape? gua la 2 yang rendah 2.. teeettt!!!!

then dengar r dorg punya montaj2 2... mase montaj ni, gua ingt xdek r sedey ane kan sb mla2 dorg pasang sal  family dia yg ssah g anta dia belaja.. dia cuma ada emak je.. yg ni gua blh wat xtau lagi... tp tang dia wat sajak utk ayah... air mata gua xyah cite la... berderai2 dia jatoh... tapi gua tahan xmo bagi jatoh banyak2 sb nti hancus la mascara gua...

sorry guys gua xdpt nak upload gbr gua terima scroll atas stage.. gua tau korunk sume cedey.. tp xpe... gua de byk lg pixca yang happening2 khas untuk tatapan korunk... huhuhuhu

me with my beloved family... gua kua jerk dari dewan mama terus menyerbu.. serbu dengan pelukan dan tangisan... gua tau pe mama rasa masa 2... gua nagis jap r... lagi gua touching bila adik gua tulis kat kad 2... TAHNIAH! KHAS UNTUK AYAH!
gua memang xley nak tahan da air mata masa 2... menitik2 usah cakap r... tapi pe2 pon tenks mama dengan adik2 sebab dtg masa along convo.. a lot of thanks 2 my brother sb sanggup lepaskan event kat johor demi hadirkan diri ke convo gua.. tenks im!

gua dan member2 seperjuangan masa kat kelantan(diploma in bizz study) u guys rock!!!
memember gua lagi! dari kiri yana, gua, eqa, jinie, fatnin.. actually lagi sorg hilang.. tau2 gua jumpa dia kat intekma.. ggrrrr

gua dengan da guys! kah2.. gua nak tnjuk suprise kat bwh kat lu org... jap ek...

tadaaa! ok skang ni gua nak korunk cakap, kami berdua yg abnormal ke mereka berempat yg abnormal? cpt bgthu cepat! 


istiadat membaling topi... ni budak2 yg convo mesti xlupa punya kan wat benda ni? hah! dok senyum2 2 knp? hahahaha penah wat r 2... 

actually gua de byk lagi gbr2 yang gua nak tunjuk kat korunk... gbr2 gua kat intekma tp di sebabkan fon gua 'jatuh jamban' gua xdpt nak tunjuk... gbr2 2 sume gua xsempat nak transfer g lappy lagi sebanrnya... 

smpai cni je dulu gua update entry, nanti de cite2 best nti gua update lagi... tapi kali ni gua janji update as soon as da event settle.. ok?


XOXO








terima kaseh singgah! comment2 laa.... XOXO

Saturday, June 16, 2012

ap fathers day, ayah!

hi guys! hari ni fathers day ek? hari ni aku nak buat enrty pasal my beloved ayah..

~tanggal 6 mei 2012. tarikh yang cukup keramat bagi kami semua. tarikh yang menyentap soul aku dari badan aku sendiri. tarikh yang buat aku hilang pedoman. hilang arah. dan hilang kata-kata.
~ tanggal 6 mei 2012. tepat pada jam 12 tgh malam, ayah pergi tinggal kan kami semasa dalam perjalanan balik kampung. ayah, ayah tau x masa kereta masuk je halaman umah mami, along pelik.. kenapa rumah senyap.. along nak tanya paman din, tp xterkeluar ayat 2... along masuk je rumah, along tengok ayah da kat atas katil... 

~pakcik-pakcik 2 sume dok tutup2 ayah dengan kain... ayah tau x masa 2 pe along pk? along rasa macam nak lari g kat ayah, xnak bagi dorunk tutup ayah.. tapi along xley buat. kaki along xbergerak. along tergamam kat pintu umah. along xtau nak buat apa.
~ayah along menyesal sangat2 sebab xtelefon ayah jumaat malam 2... along terlalu bz pkkan benda yang xpenting. along pentingkan diri! along xpenah nak pk pasal ayah! along xpenah nak pk pe perasaan ayah! yang along tau along kena dapat apa yang along nak... sekarang da xmcm dulu...

~ayah, along rindu sgt2 kat ayah.. along muak sgt2 bila orang dok cakap, bykkan bersbr. sedekah kan Al-Fatihah byk2 kat ayah. tp dorunk xfhm pe yg along rasa.. ayah nak tau x, masa along cium dahi ayah 2, along rasa sejuk sangat2 dahi ayah.. masa nak cium 2 along rasa macam nak pengsan.. along xkuat ayah masa 2.. tapi demi mama dgn adik2 along kuatkan juga kaki.. along kuatkan juga semangat along..
~ayah... masa kat kubur 2, along rasa macam nak korek kubur 2 peluk ayah kuat2.. along rasa macam nak ikot ayah pegi.. ayah nak tau x, anak ayah yg laki 2 xpnh2 along tgk dia nangis then utk pertama kali along tgk dia nangis sb sedeh.. salu kan dia nangis sb kena marah

~ayah, fathers day ni along xtau camne nk anta wish kt ayah... sebab 2 along tulis kt cni sb along tau ayah msti baca..

~AP FATHERS DAY AYAH! you r da best father that i eva had! love u n miss u so damn much!


XOXO
SALAM SAYANG DARI ANAKMU...
SEMOGA ROH AYAH DITEMPATKAN DIKALANGAN
ORANG2 YANG BERIMAN...
AMIN....

terima kaseh singgah! comment2 laa.... XOXO

Saturday, May 26, 2012

great day #1

hollaaa...!!!!!
gua sedang menghitung waktu untuk dihantar ke key-ell sentral ni... so untuk xmembuang masa yang memang da sedia terbuang dari tadi, gua pon decide untuk kemas umah ni... kahkahkah

punya lama gua xkemas,tup2 gua kemas dengan story yang gua convo... pergh! hebat x? pendekkan cerite la.. layan gambar2 masa gua g amek jubah 16th may n masa gua convo 19th may haritu..

ni kanak2 yang bajet nak lari kat balapan...

di saat kami mencari tempat untuk sejukkan badan yang peluh2 masa g amek jubah,then trus decide nak lari xmo g rehearsel convo.. huhuhuhu

yeay! kami berjaya melarikan diri dengan bangganya dari rehearsal...

berada di zon yang sangat selesa.. kahkahkah

lepas je kitorang lari,trus melarikan diri ke Mc Donalds seksyen 2... huhuhuhu gambar convo next entry r... cian post ni berat da cam tuan dia..



xoxo

terima kaseh singgah! comment2 laa.... XOXO

Wednesday, March 21, 2012

my new life as a student(again!)

quite a long time juga gua xjenguk2 umah gua yang ni... jangan kan blog,pesbuk gua pon xterjenguk... hahahaha gila! so skang ni gua da jadi full time student (again) kat uitm shah alam... anybody over there? tegur2 la gua... gua lak jenis jalan menonong jek... hahahhaha tapi tolong jangan tepuk bahu gua,kang gua tepuk lu habis2...

gua amek (ces! dapat ok) BBA(Hons) in retailing... jangan wat muka pelik... gua tau lu orang da wat muka pelik, retailling? wth?! ok2, korunk tau mydin? tesco? giant? hah! lebih kurang r, tp bukan gua nak keje dengan dorunk tp gua nak jadik cam dorunk... amcam? gempak? kahkahkah

macam yang sedia maklum,gua rempit sejati jadi mama bekalkan gua suzuki swift kesayangan... eh! xla,swift la sangat switch ada la... VS125 jek... tau? scooter la sayang2 sekalian... aish! scooter 2 da bersama dengan gua dari mula2 gua dapat L smpai r umo gua da 23tahon ni... since form 4 klo xsilap... kira r senirik bape tahon scooter 2 berbakti dengan gua... kental xkental r jiwa gua ni...

perlu ke gua cite gua dok mana? xpayah r nti korunk datang ajak dating lak... mak malu nyah! hahahaha apsal gedik sgt gua mlm ni? eeeee gelis! hhahahahha
tapi yangpasti jiwa kental cam gua mang xkan jejakkan kaki ke kolej r... mesti mau dduk luar juga... baru rock! (rock r sgt,mtor gear pon terkial2 nak bawa)

k fine! sebab korunk da desak,gua bgthu gak,gua dok kat ken rimba, jalan padang jawa... dah! jangan dok gelak guling2 cakap gua dok dengan monyet dgn rimau... KEN RIMBA bukan KEM RIMBA... gua sipak laju2 kang tau r...

dah r nti gua cite balik kejadian2 paling bengong gua dengan member2 gua alami selama 3 minggu menapak kat cni... next entry tau,... tunggu...

p/s:  i think theres a lot of typing error la... hahahahaha


xoxo 

terima kaseh singgah! comment2 laa.... XOXO

Saturday, February 18, 2012

G U A ...

guys2 diluar sana yang sedang raasa tertekan,gua de nasihat berguna utk lu org dgn gua2 skalik... hahahha
TOLONG JGN HAPDET STATUS FB DGN HAPDET ENTRY BLOG klo korunk tertekan!

siyes weyh bda ni jadik kat gua ari ni.. da byk kali da gua dok tlis padam,tlis pdam status fb 2... seb bek jga r kan fb 2 xpyh guna pen,kertas dgn pemadam nak nulis2... klo tdak? mang haru hdup gua sb dok buat bda yang sama jerk... ini bukan zaman skola rendah njak kna pdam guna pemadam... ini juga bukan zaman skola menengah nak kna pdam guna liquid pper... ni zaman it,pdam ghuna BACKSPACE suda... hahahahaha

gua tgh tertekan sebnarnya masa ni... ke gua sorunk jerk yg rasa mslah gua ni besa? entah r... gua rasa cam nak balik jerk ke zaman kecik2 dulu... ok gua admit yg gua mang xpenah nak kecik bdan ni tp usia ye yg gua mksudkan... masa gua tecik2 dulu,gua xpenah pon nak berat2 kan pale otak ni nak pkkan msalah yang akn jdik... tp blka da umo meningkat ke 23thun,gua rasa cam terbeban sgt2...

nak hadap hari esok cmne? pdhal hari ni jerk gua da tak terhadap lg?

kadang gua rasa, apa yang gua buat blm tentu blh gembirakan org len...
kadang gua rasa, apa yang gua rasa gembira 2,blom tentu blh wat org2 di keliling gua gembira....
kadang gua rasa, kesedihan hari ni pasti tak akn gua bwa pda ari esok...
kadang gua rasa, kehebatan gua adlah segala2nya...
tapi gua lupa...
apa gua buat blm tentu org gembira
gembira gua xblh gembirakan org len...
kesedihan gua akn tetap bersama gua...
kehebatan gua bukan segala-galanya....
terima kaseh singgah! comment2 laa.... XOXO

penat!

kadang gua rasa penat yang tak terhingga sangat2... sedih kenangkan hdup yang entah hape2... orang akan ingat gua gembira tiap masa tapi hakikat? gtua xtau nak luahkan rasa kat sape... siyes gua cakap even gua de byk mber tp 1 pon gua rasa gua xley nak luahkan rasa hati gua nih... gua tau even gua update bnlog gua dgn kata2 sedih pon blm tentu de orang nak baca... tp siyes i really need 2 make the feeling out of my heart!!!!

p/s: sorry entry pendek... gua tertekan
terima kaseh singgah! comment2 laa.... XOXO