Click here for Myspace Layouts

Thursday, July 28, 2011

benda yang aku xsuka bila naik bas.... huh!

   entry ni aku wat sb masa aku naik bas transnasional Ipoh-Kota Bharu aritu aku mengalami marah yang melampaui batas tapi aku xdapat nak luahkan kat sape2 sebabnya kau naik sorunk2(sila baca dalam satu nafas)... Actually, aku da rasa n emosi gila2 sal benda2 ni dr aku first time nek bas Teluk Intan - Kota Bharu lg... Da r... cakap byk pon xguna meh aku bgthu benda2 ni...

1.bas yang tak menepati janji
da byk kali da aku rasa yang ni... korunk boleh bayang x, klo dia tulis kat tiket 2 kol 8.15 pagi tp dia sampai kol 9.30 pagi??? xberbulu ke korunk rasa? aku rasa cam da bertambah da bulu2 kat badan nih... rasa cam nak cukur dan2 tu gak pastu sumbat lam mulut drebar bas tuh... hish! yang camni aku salu rasa bila aku ngada2 nagt nak nek bas Teluk Intan-Kota Bharu... korunk bayangkan r, aku da confirm2 kena bangun awal punya... nak kena siap awal2 lagi... sampai jerk kat stesen bas,tau2 jerk bas sampai lambat... tI dgn kB da r 8 jam... kol bape aku nak sampai Tanah Merah??? kang aku nak balik Mache nek apa? kaki????? erghhh!!!!!!

2.cakap lam fon cam nak bagi 1 bas dengar... ngek!
yang lagi aku hangin! de satu malam 2 aku nek dari kB... sebab aku ngada2 nak mkn mcD untuk sahur... korunk tau pe yang jadik? de r mamat melayu ni g cakap broken english,pastu cakap kuat2 cam nak bagi sume orang lam bas dengar tiap patah kata yang terkeluar dari mulut dia... yang jadi double problemnya adalah, DIA DUDUK DEPAN AKU!!!!!!! jadi orang yang paling seksa adalah AKU!!!! mencik dowh! seb bek aku tak g sula bontot mamat 2 dengan kasut aku... hish!

3.dengar radio cam orang PEKAK!
Benda ni aku rasa last two weeks masa aku nak balik Kelantan sebab cuti mid term da abes.. uuwaaaa!!! korunk tau pe yang mamat nagang 2 wat? dia p bukak radio dia cam nak bagi 1 bas nih dengar... n cam dia assume yang 1 bas ni mesken xderk fon nak dengar radio cam dia... hey you! bongok tol! bukan nak cakap aku ni kaya or what so ever tp tolong r hormat ket... klo ye pon nak dengar radio cam aku nih, tolong r PAKAI EARFON!... sengkek r klo fon ley bli tp earfon yang murah tu xley nak beli... 2 bangang namanya!!!! hish!

sorry r guys entry kali ni gua rasa cam emo jerk... tp mang aku tgh emo pon... ergh!!!! mencik tau... korunk2 yang baca entry ni tolong r jangan wat... annoyed ghila2 tau... seb bek xderk orang yang gila gi soung tepet kat orang2 yang wat benda2 nih... ppheeewww! lega rasanya bila dapat luahkan... thanks sebab sudi baca... huhuhuhuhuhu


XOXO 
   
terima kaseh singgah! comment2 laa.... XOXO