Click here for Myspace Layouts

Thursday, June 16, 2011

new me~~~

ooops! lma da xupdate blog ni kan..? aku rsa cam teruk ngat da blog ni skang... xderk entry baru... sebab aku xderk idea langsung pon... siyes aku cakap mang loser gila r bila aku xderk benda nak di coretkan kat korunk pembaca setia blog nih... cuma aku nak kongsi sesuatu dgn korunk2... benda ni ku wat since msuk semester baru as a senior... huhuhuhu


ni la izzati yg baru... hahahaha purdah tu? eh! tidak2! tu saje ngada2 je tu... ko gila msuk uitm nak kai purdah bagai? ni masa kelas research tadi pagi... miss bagi take 5 tp kami wat cam miss bagi take 15 lak... hahahhaa

kan sama je dengan tajuk entry ni... da new me~~~ huhuhuhuhu aku suka gak keadaan yg ni even aku pakai tudung utntuk ke kelas saje... dulu aku g kelas CITU je kai tudung dengan kelas bahasa arab... kelas len bogel r pe lg.. tp sem ni azam baru, dan aku bertatih untuk pakai tudung balik sebnarnya... lama da aku tinggalkan benda ni since aku skola menengah lg...

tapi aku agak tersentap gak dengan pertanyaan sorunk budak nih... korunk tau x dia kata pe kat aku? "kenapa pakai tudung?" gila! salu orang yang jumpa aku tanya "eh! pakai tudung da?" xpon de cam perli2 ket "zt, de klas CITU ke?" tapi xrajing lg r orang perli2 nih... budak yang tegur aku pagi td tu pon bukan bek sgt r... dia pon on off gak r... 

since aku da bertudung ni kan, member2 aku klo jumpa jerk msti bg salam... klo dulu men jerit2 jerk nama nih cam r aku nih jao ngat 2 3 kilometer dari dorunk... 

even perubahan ni untuk ke kelas je, tapi aku rasa senang je walaupon de gak rasa cam nak buka balik sebab aku rasa cam lemas..ehehhhee 

hope benda ni akan jadi untuk selama-lamanya... korunk2 doakan r erk? amin...


XOXO

terima kaseh singgah! comment2 laa.... XOXO

Sunday, June 5, 2011

Peneman Shopping... luv yaaa...


Morning guys! arini aku buka2 mata je da kol 2.12 petang... gila xgila r... seb bek ari ni kelantan cuti, so xde hal sgt r klo aku bangun lambat... eleh! cam r korunk 2 salu bangun awal.. kan2? malu2 meow lak nak ngaku... hahaha ok... ari ni aku nak cite ket sal orang yang salu ngat teman aku gi beli barang2... dia ni, bila aku cakap jerk kita gi survey barang, mang xagak2 dia trus je beli barang 2... pastu kang nyesal... orangnya xlain xbuka... jeng... jeng... jeng...

me n my mama...

ni la orangnya... mama la yang salu teman aku g supping2 sebnarnya... tau kenapa? sebab kang klo aku g beli senirik, balik umah dia komen kaw2 ko tau x... kang aku xpakai r baju2 yang aku beli 2... kat umah da banyak da baju yang aku pilih tanpa dia yang aku xpakai... uuwwaaaa rugi duit tau... ni yang nak wat garage sale ni.... pastu mama ni cam aku cakap kat atas tadi r kan... tiap kali aku ajak je dia g windows supping mesti dia door punya... 

de skali 2 mama cakap mama nak pakai spec, then aku ajak r dia g survey kat Teluk Intan 2, survey ok... ku ckp better g KMC (budak2 tI msti tai kmc 2 kat ne, yg gila karok mesti lg tau kn????) sebab aku nak g beli bag yg lama da aku aimed... masuk je 1st kedai 2 korunk tau x pe dia wat? dia trus pilih design spec yg dia nak... weyh! td kata mau survey jek! aku malas r nak tegah sebab ni satui keperluan kan bagi mama kan? aku pon ye kan aje r... pastu bila time nak bayar, dia bising sbab mahal sangat.. erk~~~ mama suka tau wat camtu...

lagi satu, mama tau pe taste aku tp yang sangat2 xbley blahnya masa mama g oliday kat Bandung aritu, ku siap pesan lagi kat dia 'mama g indon tolong belikan handbag tau' sebab bila aku tgk cite sinetron, aku tgk handbag dorunk santek2 tau.. tu yg agak berkenan 2... tapi bila mama smpai je mesia n bagi bag tu akt aku, hampa dowh! masa cakap lam fon tu dia kata handbag aku de bear kat depan.. erk~~~ aku da jadik cam orang gila bayangkan handbag de bear... nak sedapkan ati aku pk keychain kot?

pixca by pokcik google

lebih kurang cam kat atas ni r bag tu... aku pon terkejut r balik2 tu bila tengok mama beli bag camni... uuwwaaa mama ingat aku ni budak2 kot? cedey wooo pastu aku tanya r kenapa beli bag ni? dia cakap senang aku nak gi kelas nanti... niat baik d ctu... ko tau sape je yang pakai bag ni? adik aku yang pmpuan 2 je yang pakai, adik aku yang laki pon xpakai bag yang mama beli tu... bila pk balik cian lak kan? tapi nak wat gane? aku xsuka bag tu da r wane pink... hahahaha

lagi satu mama ni xley makanan tu pelik ket... mesti dia xmau makan... de skali tu dia mkan kat bandung pastu ayam tu de kepala lagi, ko tau x yg dia xmau makan da? hahahaha mama, mama... bila da wat en3 sal mama ni rasa cam rindu lak kat mama... mama i miss u very strong la! dulu da wan entry pasal ayah then skang entry sal mama lak r kan/ baru adil.. kan2?

actually entry ni as a give 4 mothers day aritu sb aku xbelikan apa2 adiah n juz wish a ap mothers da kat mama...  my wish is

HAPPY MOTHER'S DAY, MAMA...
    LUV U KETAT2 MAMA!!!

XOXO
maceh sudi baca!




terima kaseh singgah! comment2 laa.... XOXO

Saturday, June 4, 2011

3 + 7 - 5 = KAWAN...

hari ni aku nak cite sal member2 aku kat UiTM Mache nih... masa mula2 dan tawaran g mache nih siyes aku ckp, apa de hal? bia jao baru ley berdikari.. hahahahha berdikari r sgt! nak beli singlet kat tesco pon ko call mama... nak beli kari je baru ko xsusahkan sape2.. cam ceh jek! hahahaha da2 back to da topic syg... eceh!

kitorunk kenal since part 1 lagi... kenal pon sebab kecoh pasal tiket bas nak balik raya cina... hahahahaha gila gelabah bila aku dapat tau tiket balik perak da habis... hahahaha pastu de lagi sorunk ni dia g beli tiket balik kelntan je tp xbeli tiket balik perak... yang ni aku mang xley blah r... hahahahahaha siyes weyh mang lawak gila budak2 nih... jap erk ku tjuk gbr dorunk...


hahaha gila pelik muka aku kat dalam nih...
 kiri dari belakang Bell, Me, Syeeda, Farah... tengah Fatin, Yana, K.Nieda, Nyda
depan Fatnin, Eqa

masa ni kitorunk g mane2 pon seploh org gak... xderk lebey xderk kurang... pastu kitorunk suka kai baju yang sama ramai2... hahahhaa gila x? bese r part 1 kan? excited r pe lg... tp bila da part 6 ni sumpah aku cakap malu dowh! masuk2 je dewan sume pandang sb ingat boria mane r nak wat persembahan nanti... HAHAHA...

ni lak gambar aku dgn roomate2 aku... 

miss them so damn much! tau kenapa aku cakap camni? 5 org dr geng ni da g fast track degree... 2 sebab aku wat - 5... korunk ingat saje2 je ke aku wat? weyh! tolong ket... korunk ingat aku ni xreti nak mengira apa? lepuk satgi tau la... so skang ni tinggal r kami berlima ke sana ke mari bersama... wee~~~

n now tinggal kami berlima ni je r... 

pe2 pon kitorunk tetap gak bersama walo pe pon yang terjadi.. hikhikhik.. eh? apsal aku ketawa r? hahahahhaa aku xtau nak describe pe perasaan aku sebnarnya... HAHAHA aje giler ko! huhuhuhu but i reallt love n miss them so much2.. luv u duys... hehehehe korunk de fren camni? klo ada share2 r dengan aku... lagipon aku tengah buhsan ni...


XOXO
 maceh sudi baca!

terima kaseh singgah! comment2 laa.... XOXO

Friday, June 3, 2011

dream of mine!


en3 kali ni agak gatal ket... huhuhuhu kali ni aku nak share kat korunk psal dream wedding aku... xtau nape tba2 lak rasa cam nak kawen ari ni gak... huhuhuhu nak juga! (sambil dgr lagu oh mama, aku mahu kawen... sila habiskan senirik erk)


lets pixca tell everything...


pixca pakcik google
fokus kat kusi dia je tau... 

cantik kusi dia ni? siyes weyh msa aku google td mata aku trus tangkap kusi ni... kezen2 aku xwat lagik kusi camni, ni yg aku kene wat cepat nih... hope bontot kitorunk muat r... hahahahaha sebab pe aku ckp camni? sebab bontot kitorunk besa. aku penah gado dgn bf aku sebab nak dok kat atas kusi sedap kat kfc je.. aku ska men safe color je, 2 yg amek putih 2 sb nti sng nak match dgn wane baju...


pixca from pakcik google

cantik kan? baru match dgn kusi aku tadi... comeynya ada hati kat tgh2 2... ssooo ssyyuuuweeettttt... ops! xbg thu lg erk wane plihan aku apa? aku suka ngat dgn wane merah, dats why nak cri pelamin wane merah gak... pastu baju kawen lak nak wane merah hitam... kan santek 2... xderk r aku tenggelam dek keputihan 
kusi 2 nanti... huuhuhuhu

pixca dari pakcik google lagik

ni contoh baju kawen nanti.. hehehehe berangan nak tinggi sesaje kau kan? ahhahahaaaku mang gilakan wane merah hitam ni sesangat tau x... 2 yang nti kawen pon nak wane ni gak... nak tgk katil x? wane dia? 4 sure putih... baru assikkkkk banget... pastu tbur2 lak kelopak bungan kat ats katil 2 wane merah dgn pink... waah! gilak! 

tadaa!!!!

pixca pakcik google again

santek kan? bg aku, katil bia simple tp selesa... sb 2 aku pilih wane putih jadik wane cadar n tema bilik 2 nanti... tambah je ckit2 dgn bunga2... hope encik bf xmara aku pilih wane putih ni... huhuhuhu


 nak tgk kasut x? tadaaaa!


blh xnanti kawen aku nak pakai kasut ni je? hahahahahha kan sng n selesa bila berjalan nanti... hahahahahhaha lgpon kan aku nak kna greet guest lg kan? so, bek kai kasut ni je... ahaks! mati aku kang klo mama tau... encik bf xkesah kan? heheheheh syg abg ketat2... mmuaah2!

da r penat da ngepek... huhuhuhu nti aku citer lagi erk?

p/s: ingat xentry aku seblom ni? alaaa yang sal tuuttt 2? dia da wat serangan kat kitorg dgn meng post status berbaur xpuas hati dia... hahahahahahaha derr ada aku kesah ke???? da r derr kami2 nak silent je...

XOXO





terima kaseh singgah! comment2 laa.... XOXO

Thursday, June 2, 2011

tersentap dowh!!!

buka2 je mata pagi td, trus on fb... pastu tgk jam. OMG!!!!! kol 12.20 wa bgun... dasat weyh! hahahahaha ni klo mama tau ni, mati aku kene sekeh... xtatot pon... huhuhuhu 


pagi petang ni aku nak cite sal kes malam td... hahahahha aku buka je pesbuk mber ku anta chat..


 zeti.. tuuttt block aku... hahahahaha


 ttuutt ni adalah orang yang dok kutuk2 blogger newbie cam kami n blogger2 len yang dorunk rasa xbagus... aku tau 2 hak dorunk nak cakap pe yang dia suka n apa yang dia xsuka, n kitorunk pon ada hak gak nak cakap pe yang kitorang suka n apa yang kitorang xsuka 2, jadi ko xpayah r nak sentap lebey2 sampai ko g block memeber aku  nih... ko kene ingat bila ko kutuk orang, orang yang kene kutuk tu mesti rasa berat je bahu kanan dia... eceh! 


 kitorunk malas r nak kutuk lebey2 sb rasa rugi masa jek eventhough kitorang adalah kaki gusip sedunia. HAHAHAHAHA (sambil bergelak ketawa dengan setan) suka r tu setan2 ni aku gelak dengan dorunk... setan ni pon mesti suka gila kat minah 2 sebab g block member aku ni sb setan kan suka islam sesama islam gado2 nih... pasni de r yg selisih bahu men langgar2 jewk... ermmm suka ko r... kita ni da final sem da, be matured r derr...


da r kutok lebey2 pon xguna, dosa aku gak yang dapat.. hah! korunk yang baca ni pon dapat gak.. xkira, ku nak share gak dosa ni ngan korunk! jangan nak lari erk! cni!


xoxo


terima kaseh singgah! comment2 laa.... XOXO

Luahan jantung dan buah pinggang ku... wek!

hahahahhahaha actually xderk mende pon nak update... hahahahaha tp keinginan nak update 2 datang tanpa aku pinta pon.. eceh! ayat kau! koyas! diulangi... KOYAS! ader aku kesah? eh! derr ni belog aku erk, suka r nak wat pe pon...

aku da wat satu perubahan sebnarnya lam idop ni... 2 3 ari ni aku cam da berubah ket r jadik baik.. err~~~ dari dulu lagi baik cuma dolu2 wa nkal ket... hahahha  xper r nanti aku ckp lagi r sal ni... cam da malas lak... hahahaha

wait! wait! tp tadik aku tersentap gak r dengan makhluk tuhan paling seksi seksa... wa punya blog, wa punya suka r der nak tulis pe... lu nak suka itu2 orang, tu lu punya suka r... ni belog wa, wa tulis pe yang wa rasa... tp xderk r sampai wa tulis sal wa xderk dara ke cam adindaevans yang tengah hit nama dia tu... tp 1 je aku pegang, AKU XSUKA CARIK PUBLISITY MURAHAN... aku admit yang aku xderk r secantik Fatin Liyana tu yg santek n pandai tu... aku gak xderk idea n selancang  brader ARCX13 tp aku ap dengan apa yang aku ada skang nih even xmacam korunk yang tau nak condem jerk (betul ke aku eja ni?????)

cuba kau yang dok merendah2kan kami as a newbie ni wat belog... pe ko rasa bila orang kutuk ko cam2? rasa x? rasa x? da r malas da nak ngepek... sebab aku tau, orang yg selalu rendah2kan orang ni akan owez ada dalam dunia ni... xley tengoik orang lebey ket! mencik ko! eh! xmo2, shayang ko ketat2... huh!

xoxo

terima kaseh singgah! comment2 laa.... XOXO