Click here for Myspace Layouts

Monday, October 10, 2011

habis suda....!

9 October 2011... tarikh keramat yang amat menyedihkan... tarikh ni adlah tarikh pper terakhir aku dgn bdak2 klas D1BM1116A... tarikh ni juga tarikh yang membuatkan aku rasa cam nak nanges sebab bila berakhirnya pper terakhir ni maknanya berakhirlah kehidupan aku as a diploma student kt UiTM Machang tercinta ni...

even aku benci gila sebab dpt kat cni tp aku rasa bersyukur sgt2 sb aku xdiletak kan kat bdr2 besa... terletaknya aku kat cni membuatkan aku kenal mereka2 ni... (update pasni gua ltak gbr... line tenet cam bengong r)

aku da 3 taon da dok kelntan ni... tp 1 pe pon ku xley nak ckp kelntan language... ssah gak r sb ko slh sbut je org ktwa... bnci dowh! idgham dia kna btul weyh... kang kecek supo siam maluusssss r... gua anak jati melayu dowh!

yang paling aku suka skali, before pper last 2 aku n da rest dak2 klas g bercuti kat sweet beach resort,tok bali... nanti gua update pixca di sana bersma entry gua yg len erk? k r... gua nak kemas ni mlm ni berangkat pulang ke perak... adios alllllll


XOXO

terima kaseh singgah! comment2 laa.... XOXO

Thursday, July 28, 2011

benda yang aku xsuka bila naik bas.... huh!

   entry ni aku wat sb masa aku naik bas transnasional Ipoh-Kota Bharu aritu aku mengalami marah yang melampaui batas tapi aku xdapat nak luahkan kat sape2 sebabnya kau naik sorunk2(sila baca dalam satu nafas)... Actually, aku da rasa n emosi gila2 sal benda2 ni dr aku first time nek bas Teluk Intan - Kota Bharu lg... Da r... cakap byk pon xguna meh aku bgthu benda2 ni...

1.bas yang tak menepati janji
da byk kali da aku rasa yang ni... korunk boleh bayang x, klo dia tulis kat tiket 2 kol 8.15 pagi tp dia sampai kol 9.30 pagi??? xberbulu ke korunk rasa? aku rasa cam da bertambah da bulu2 kat badan nih... rasa cam nak cukur dan2 tu gak pastu sumbat lam mulut drebar bas tuh... hish! yang camni aku salu rasa bila aku ngada2 nagt nak nek bas Teluk Intan-Kota Bharu... korunk bayangkan r, aku da confirm2 kena bangun awal punya... nak kena siap awal2 lagi... sampai jerk kat stesen bas,tau2 jerk bas sampai lambat... tI dgn kB da r 8 jam... kol bape aku nak sampai Tanah Merah??? kang aku nak balik Mache nek apa? kaki????? erghhh!!!!!!

2.cakap lam fon cam nak bagi 1 bas dengar... ngek!
yang lagi aku hangin! de satu malam 2 aku nek dari kB... sebab aku ngada2 nak mkn mcD untuk sahur... korunk tau pe yang jadik? de r mamat melayu ni g cakap broken english,pastu cakap kuat2 cam nak bagi sume orang lam bas dengar tiap patah kata yang terkeluar dari mulut dia... yang jadi double problemnya adalah, DIA DUDUK DEPAN AKU!!!!!!! jadi orang yang paling seksa adalah AKU!!!! mencik dowh! seb bek aku tak g sula bontot mamat 2 dengan kasut aku... hish!

3.dengar radio cam orang PEKAK!
Benda ni aku rasa last two weeks masa aku nak balik Kelantan sebab cuti mid term da abes.. uuwaaaa!!! korunk tau pe yang mamat nagang 2 wat? dia p bukak radio dia cam nak bagi 1 bas nih dengar... n cam dia assume yang 1 bas ni mesken xderk fon nak dengar radio cam dia... hey you! bongok tol! bukan nak cakap aku ni kaya or what so ever tp tolong r hormat ket... klo ye pon nak dengar radio cam aku nih, tolong r PAKAI EARFON!... sengkek r klo fon ley bli tp earfon yang murah tu xley nak beli... 2 bangang namanya!!!! hish!

sorry r guys entry kali ni gua rasa cam emo jerk... tp mang aku tgh emo pon... ergh!!!! mencik tau... korunk2 yang baca entry ni tolong r jangan wat... annoyed ghila2 tau... seb bek xderk orang yang gila gi soung tepet kat orang2 yang wat benda2 nih... ppheeewww! lega rasanya bila dapat luahkan... thanks sebab sudi baca... huhuhuhuhuhu


XOXO 
   
terima kaseh singgah! comment2 laa.... XOXO

Thursday, June 16, 2011

new me~~~

ooops! lma da xupdate blog ni kan..? aku rsa cam teruk ngat da blog ni skang... xderk entry baru... sebab aku xderk idea langsung pon... siyes aku cakap mang loser gila r bila aku xderk benda nak di coretkan kat korunk pembaca setia blog nih... cuma aku nak kongsi sesuatu dgn korunk2... benda ni ku wat since msuk semester baru as a senior... huhuhuhu


ni la izzati yg baru... hahahaha purdah tu? eh! tidak2! tu saje ngada2 je tu... ko gila msuk uitm nak kai purdah bagai? ni masa kelas research tadi pagi... miss bagi take 5 tp kami wat cam miss bagi take 15 lak... hahahhaa

kan sama je dengan tajuk entry ni... da new me~~~ huhuhuhuhu aku suka gak keadaan yg ni even aku pakai tudung utntuk ke kelas saje... dulu aku g kelas CITU je kai tudung dengan kelas bahasa arab... kelas len bogel r pe lg.. tp sem ni azam baru, dan aku bertatih untuk pakai tudung balik sebnarnya... lama da aku tinggalkan benda ni since aku skola menengah lg...

tapi aku agak tersentap gak dengan pertanyaan sorunk budak nih... korunk tau x dia kata pe kat aku? "kenapa pakai tudung?" gila! salu orang yang jumpa aku tanya "eh! pakai tudung da?" xpon de cam perli2 ket "zt, de klas CITU ke?" tapi xrajing lg r orang perli2 nih... budak yang tegur aku pagi td tu pon bukan bek sgt r... dia pon on off gak r... 

since aku da bertudung ni kan, member2 aku klo jumpa jerk msti bg salam... klo dulu men jerit2 jerk nama nih cam r aku nih jao ngat 2 3 kilometer dari dorunk... 

even perubahan ni untuk ke kelas je, tapi aku rasa senang je walaupon de gak rasa cam nak buka balik sebab aku rasa cam lemas..ehehhhee 

hope benda ni akan jadi untuk selama-lamanya... korunk2 doakan r erk? amin...


XOXO

terima kaseh singgah! comment2 laa.... XOXO

Sunday, June 5, 2011

Peneman Shopping... luv yaaa...


Morning guys! arini aku buka2 mata je da kol 2.12 petang... gila xgila r... seb bek ari ni kelantan cuti, so xde hal sgt r klo aku bangun lambat... eleh! cam r korunk 2 salu bangun awal.. kan2? malu2 meow lak nak ngaku... hahaha ok... ari ni aku nak cite ket sal orang yang salu ngat teman aku gi beli barang2... dia ni, bila aku cakap jerk kita gi survey barang, mang xagak2 dia trus je beli barang 2... pastu kang nyesal... orangnya xlain xbuka... jeng... jeng... jeng...

me n my mama...

ni la orangnya... mama la yang salu teman aku g supping2 sebnarnya... tau kenapa? sebab kang klo aku g beli senirik, balik umah dia komen kaw2 ko tau x... kang aku xpakai r baju2 yang aku beli 2... kat umah da banyak da baju yang aku pilih tanpa dia yang aku xpakai... uuwwaaaa rugi duit tau... ni yang nak wat garage sale ni.... pastu mama ni cam aku cakap kat atas tadi r kan... tiap kali aku ajak je dia g windows supping mesti dia door punya... 

de skali 2 mama cakap mama nak pakai spec, then aku ajak r dia g survey kat Teluk Intan 2, survey ok... ku ckp better g KMC (budak2 tI msti tai kmc 2 kat ne, yg gila karok mesti lg tau kn????) sebab aku nak g beli bag yg lama da aku aimed... masuk je 1st kedai 2 korunk tau x pe dia wat? dia trus pilih design spec yg dia nak... weyh! td kata mau survey jek! aku malas r nak tegah sebab ni satui keperluan kan bagi mama kan? aku pon ye kan aje r... pastu bila time nak bayar, dia bising sbab mahal sangat.. erk~~~ mama suka tau wat camtu...

lagi satu, mama tau pe taste aku tp yang sangat2 xbley blahnya masa mama g oliday kat Bandung aritu, ku siap pesan lagi kat dia 'mama g indon tolong belikan handbag tau' sebab bila aku tgk cite sinetron, aku tgk handbag dorunk santek2 tau.. tu yg agak berkenan 2... tapi bila mama smpai je mesia n bagi bag tu akt aku, hampa dowh! masa cakap lam fon tu dia kata handbag aku de bear kat depan.. erk~~~ aku da jadik cam orang gila bayangkan handbag de bear... nak sedapkan ati aku pk keychain kot?

pixca by pokcik google

lebih kurang cam kat atas ni r bag tu... aku pon terkejut r balik2 tu bila tengok mama beli bag camni... uuwwaaa mama ingat aku ni budak2 kot? cedey wooo pastu aku tanya r kenapa beli bag ni? dia cakap senang aku nak gi kelas nanti... niat baik d ctu... ko tau sape je yang pakai bag ni? adik aku yang pmpuan 2 je yang pakai, adik aku yang laki pon xpakai bag yang mama beli tu... bila pk balik cian lak kan? tapi nak wat gane? aku xsuka bag tu da r wane pink... hahahaha

lagi satu mama ni xley makanan tu pelik ket... mesti dia xmau makan... de skali tu dia mkan kat bandung pastu ayam tu de kepala lagi, ko tau x yg dia xmau makan da? hahahaha mama, mama... bila da wat en3 sal mama ni rasa cam rindu lak kat mama... mama i miss u very strong la! dulu da wan entry pasal ayah then skang entry sal mama lak r kan/ baru adil.. kan2?

actually entry ni as a give 4 mothers day aritu sb aku xbelikan apa2 adiah n juz wish a ap mothers da kat mama...  my wish is

HAPPY MOTHER'S DAY, MAMA...
    LUV U KETAT2 MAMA!!!

XOXO
maceh sudi baca!




terima kaseh singgah! comment2 laa.... XOXO

Saturday, June 4, 2011

3 + 7 - 5 = KAWAN...

hari ni aku nak cite sal member2 aku kat UiTM Mache nih... masa mula2 dan tawaran g mache nih siyes aku ckp, apa de hal? bia jao baru ley berdikari.. hahahahha berdikari r sgt! nak beli singlet kat tesco pon ko call mama... nak beli kari je baru ko xsusahkan sape2.. cam ceh jek! hahahaha da2 back to da topic syg... eceh!

kitorunk kenal since part 1 lagi... kenal pon sebab kecoh pasal tiket bas nak balik raya cina... hahahahaha gila gelabah bila aku dapat tau tiket balik perak da habis... hahahaha pastu de lagi sorunk ni dia g beli tiket balik kelntan je tp xbeli tiket balik perak... yang ni aku mang xley blah r... hahahahahaha siyes weyh mang lawak gila budak2 nih... jap erk ku tjuk gbr dorunk...


hahaha gila pelik muka aku kat dalam nih...
 kiri dari belakang Bell, Me, Syeeda, Farah... tengah Fatin, Yana, K.Nieda, Nyda
depan Fatnin, Eqa

masa ni kitorunk g mane2 pon seploh org gak... xderk lebey xderk kurang... pastu kitorunk suka kai baju yang sama ramai2... hahahhaa gila x? bese r part 1 kan? excited r pe lg... tp bila da part 6 ni sumpah aku cakap malu dowh! masuk2 je dewan sume pandang sb ingat boria mane r nak wat persembahan nanti... HAHAHA...

ni lak gambar aku dgn roomate2 aku... 

miss them so damn much! tau kenapa aku cakap camni? 5 org dr geng ni da g fast track degree... 2 sebab aku wat - 5... korunk ingat saje2 je ke aku wat? weyh! tolong ket... korunk ingat aku ni xreti nak mengira apa? lepuk satgi tau la... so skang ni tinggal r kami berlima ke sana ke mari bersama... wee~~~

n now tinggal kami berlima ni je r... 

pe2 pon kitorunk tetap gak bersama walo pe pon yang terjadi.. hikhikhik.. eh? apsal aku ketawa r? hahahahhaa aku xtau nak describe pe perasaan aku sebnarnya... HAHAHA aje giler ko! huhuhuhu but i reallt love n miss them so much2.. luv u duys... hehehehe korunk de fren camni? klo ada share2 r dengan aku... lagipon aku tengah buhsan ni...


XOXO
 maceh sudi baca!

terima kaseh singgah! comment2 laa.... XOXO

Friday, June 3, 2011

dream of mine!


en3 kali ni agak gatal ket... huhuhuhu kali ni aku nak share kat korunk psal dream wedding aku... xtau nape tba2 lak rasa cam nak kawen ari ni gak... huhuhuhu nak juga! (sambil dgr lagu oh mama, aku mahu kawen... sila habiskan senirik erk)


lets pixca tell everything...


pixca pakcik google
fokus kat kusi dia je tau... 

cantik kusi dia ni? siyes weyh msa aku google td mata aku trus tangkap kusi ni... kezen2 aku xwat lagik kusi camni, ni yg aku kene wat cepat nih... hope bontot kitorunk muat r... hahahahaha sebab pe aku ckp camni? sebab bontot kitorunk besa. aku penah gado dgn bf aku sebab nak dok kat atas kusi sedap kat kfc je.. aku ska men safe color je, 2 yg amek putih 2 sb nti sng nak match dgn wane baju...


pixca from pakcik google

cantik kan? baru match dgn kusi aku tadi... comeynya ada hati kat tgh2 2... ssooo ssyyuuuweeettttt... ops! xbg thu lg erk wane plihan aku apa? aku suka ngat dgn wane merah, dats why nak cri pelamin wane merah gak... pastu baju kawen lak nak wane merah hitam... kan santek 2... xderk r aku tenggelam dek keputihan 
kusi 2 nanti... huuhuhuhu

pixca dari pakcik google lagik

ni contoh baju kawen nanti.. hehehehe berangan nak tinggi sesaje kau kan? ahhahahaaaku mang gilakan wane merah hitam ni sesangat tau x... 2 yang nti kawen pon nak wane ni gak... nak tgk katil x? wane dia? 4 sure putih... baru assikkkkk banget... pastu tbur2 lak kelopak bungan kat ats katil 2 wane merah dgn pink... waah! gilak! 

tadaa!!!!

pixca pakcik google again

santek kan? bg aku, katil bia simple tp selesa... sb 2 aku pilih wane putih jadik wane cadar n tema bilik 2 nanti... tambah je ckit2 dgn bunga2... hope encik bf xmara aku pilih wane putih ni... huhuhuhu


 nak tgk kasut x? tadaaaa!


blh xnanti kawen aku nak pakai kasut ni je? hahahahahha kan sng n selesa bila berjalan nanti... hahahahahhaha lgpon kan aku nak kna greet guest lg kan? so, bek kai kasut ni je... ahaks! mati aku kang klo mama tau... encik bf xkesah kan? heheheheh syg abg ketat2... mmuaah2!

da r penat da ngepek... huhuhuhu nti aku citer lagi erk?

p/s: ingat xentry aku seblom ni? alaaa yang sal tuuttt 2? dia da wat serangan kat kitorg dgn meng post status berbaur xpuas hati dia... hahahahahahaha derr ada aku kesah ke???? da r derr kami2 nak silent je...

XOXO





terima kaseh singgah! comment2 laa.... XOXO

Thursday, June 2, 2011

tersentap dowh!!!

buka2 je mata pagi td, trus on fb... pastu tgk jam. OMG!!!!! kol 12.20 wa bgun... dasat weyh! hahahahaha ni klo mama tau ni, mati aku kene sekeh... xtatot pon... huhuhuhu 


pagi petang ni aku nak cite sal kes malam td... hahahahha aku buka je pesbuk mber ku anta chat..


 zeti.. tuuttt block aku... hahahahaha


 ttuutt ni adalah orang yang dok kutuk2 blogger newbie cam kami n blogger2 len yang dorunk rasa xbagus... aku tau 2 hak dorunk nak cakap pe yang dia suka n apa yang dia xsuka, n kitorunk pon ada hak gak nak cakap pe yang kitorang suka n apa yang kitorang xsuka 2, jadi ko xpayah r nak sentap lebey2 sampai ko g block memeber aku  nih... ko kene ingat bila ko kutuk orang, orang yang kene kutuk tu mesti rasa berat je bahu kanan dia... eceh! 


 kitorunk malas r nak kutuk lebey2 sb rasa rugi masa jek eventhough kitorang adalah kaki gusip sedunia. HAHAHAHAHA (sambil bergelak ketawa dengan setan) suka r tu setan2 ni aku gelak dengan dorunk... setan ni pon mesti suka gila kat minah 2 sebab g block member aku ni sb setan kan suka islam sesama islam gado2 nih... pasni de r yg selisih bahu men langgar2 jewk... ermmm suka ko r... kita ni da final sem da, be matured r derr...


da r kutok lebey2 pon xguna, dosa aku gak yang dapat.. hah! korunk yang baca ni pon dapat gak.. xkira, ku nak share gak dosa ni ngan korunk! jangan nak lari erk! cni!


xoxo


terima kaseh singgah! comment2 laa.... XOXO

Luahan jantung dan buah pinggang ku... wek!

hahahahhahaha actually xderk mende pon nak update... hahahahaha tp keinginan nak update 2 datang tanpa aku pinta pon.. eceh! ayat kau! koyas! diulangi... KOYAS! ader aku kesah? eh! derr ni belog aku erk, suka r nak wat pe pon...

aku da wat satu perubahan sebnarnya lam idop ni... 2 3 ari ni aku cam da berubah ket r jadik baik.. err~~~ dari dulu lagi baik cuma dolu2 wa nkal ket... hahahha  xper r nanti aku ckp lagi r sal ni... cam da malas lak... hahahaha

wait! wait! tp tadik aku tersentap gak r dengan makhluk tuhan paling seksi seksa... wa punya blog, wa punya suka r der nak tulis pe... lu nak suka itu2 orang, tu lu punya suka r... ni belog wa, wa tulis pe yang wa rasa... tp xderk r sampai wa tulis sal wa xderk dara ke cam adindaevans yang tengah hit nama dia tu... tp 1 je aku pegang, AKU XSUKA CARIK PUBLISITY MURAHAN... aku admit yang aku xderk r secantik Fatin Liyana tu yg santek n pandai tu... aku gak xderk idea n selancang  brader ARCX13 tp aku ap dengan apa yang aku ada skang nih even xmacam korunk yang tau nak condem jerk (betul ke aku eja ni?????)

cuba kau yang dok merendah2kan kami as a newbie ni wat belog... pe ko rasa bila orang kutuk ko cam2? rasa x? rasa x? da r malas da nak ngepek... sebab aku tau, orang yg selalu rendah2kan orang ni akan owez ada dalam dunia ni... xley tengoik orang lebey ket! mencik ko! eh! xmo2, shayang ko ketat2... huh!

xoxo

terima kaseh singgah! comment2 laa.... XOXO

Saturday, April 23, 2011

penentu hidup....

lebih kurang r tajuk nih... nak tau knp? sb aku lam keadaan xtentu arah sama da nak pilih transport or international Business as my subject 4 my next semester... siyes weyh... lam 22 taon ku hidop kat bumi Allah yg maha indah ni, ku xpenah wat keputusan sendri... sumenye org yg wat kan... dr lahir lg... kua2 je ku xder choice nak pilih nama pe... terus je dpt nma NUR IZZATI... korunk ley pilih ke? hebat r sapew ley pilih tu... cian aku... xdapat nak pilih... uuwaaaa... 

aku masuk uitm ni pon mama ku yg pilihkan course pe... aaarrhhh!!!! mencik!

then skang umo da 22 taon... ooops! termengaku... hahahahaha msti plik kan knp ku ckp cam2/ sb aku xpenah nak mengaku umo sendiri dr dulu lagi... klo org tnya bapew umo aku, msti aku akan krangkan setahun num 2... xtau kenapa.. huhuhuhu eh! melalut lak... 

sape nak tolong pilihkan subject ni... ermmm aaaaaaa gila!!!! sanagt2 gila!!!! mencik!!!!
camne ni? nak tnya PA ke? satgi dia banyak ngepek je dr bagi cadangan... bukan aku xtau PA aku 2... ish! byk tol masalah sem ni... dgn tuan umah nak duit sewa utk sem dpan seblom 30 ariblan ni.. weyh! ko ingat mak ayah aku 2 keje cop duit je ke? even nama aku dekat2 dgn gabenor bank negara 2 tapi aku bukan banyak ngat duit... oh! xberperikemanusiaan langsung! 

tapi satu je yg aku harap xder sapew ley masuk campur dengan pilihan yang aku pilih ni... calon suami aku nantila... sapew pon dia nanti da whole family kena terima dia... tapi xderk r ku amik org yg teruk jadi suami aku sebab aku pon tau r benda2 ni... tiba2 lak rasa cam nak kawen... huhuhuhuhuhu gatal!

da r... nak study... btw, im in final mood... wish me luck erk 4 my final even paper hR cam ampeh je rasa... erh! nite2 alll...............

terima kaseh singgah! comment2 laa.... XOXO

Sunday, April 10, 2011

kL triippp... weee~~~

aiiiii sume... huhuhuuhu lama gila xkemas rumah ni... tgk sawang 2... eeeee bapak byk! hahahahaha eh jap! sejak bila ku tlis dgn gya2 yg gedik ni??? hahahahaha xley blah! 

straight forwad pat! ingt xtrip kemeren ku aritu? xingt? meh g cni... ari ni ku nak cite sal trip 2 kL lak... actually trip ni mang byk gila halangan smpai kan ku sdri ckp yg ku xmo g sb xdap ati sgt.... tp akhirnya ku g gak sb yg ktip duit 50hengget 2 wat muka mtak penerajang jewk dr dri ini yg amat lembut... ceh! koyas!

nak citew cmne erk? kowunk pon tau kan yg ku ni xpdai nak citew ngat... cmni r... bi gmbar yg cite kan sumenya... ok x? nti ku plus 2 r ket2 cite dr gbr 2... jap erk... huhuhuhuhu


ni kat bukit aman... huhuhuhuhu xwat jahat r tp tido kat hostel dia jew la... korunk ingat ku kena tgkap ke? ish! jaat! ni masa kitorunk kene tunggu dak2 laki ni bermake up... de r lam 1 jam lebih... ampeh kan? amng ampeh sgt2... ni half of da gurls lam kelas & ku r satu2nya yg free hair... huhuhuhuhu xpew... b myself! kat bawah ni gbr guys... jap erkkk

tadaaaa... xensem pon... ooops!


nampak x gambar atas ni? sory gelap ket sb ku edit kai picnik je ni & gambar ni bluurrr ket r syg... ni mase benti kat r&r genting sempah... korunk nampak xyg wat tgn cam tunjuk kuat 2? hah! dia ni r mamat yg wat muka mta penerajang dr ku 2... erhhhh bajet hebat... wek! Ermmm lg satu de nampak x yg kai kmja wane cerah 2? (xley nak describe da true color... tp buka buta wane tau rabun jewk!) 

dia ni lect kami as pengiring tp dia r yg byk wat pangai cam ttuuuuttt... tau x yg kami2 ni tido kat bukit aman tp dia sdap2 jew tido kat umah dia... dengan dtg lmbat msa kat Bursa Malaysia... malu tau xkami2 kat budak2 UiTM Shah Alam. mane nak letak muka comey ni???? ish! 
ni lak gbr kat lam auditorium kat bursa malaysia... best gila kat cni tp 1 jew yg cam xley blah... nak tau? huhuhuhuhu ku xfaham pon pew yg dia ckp even ku faham dia cakap in english 2... hahahahahaa mengong x? lantak la... masa kat cni r mamat yg kai kemeja cerah 2 datang lambat... errrhhhh!!!!! mencik!

ni lak kat pusat sains negara... masa ni de dinos alive exhibition kat sana... best sgt2... last ku g msa darjah 6... skang umo ku da 22 taon... lma kan? hahahahaha siyes cakap mang best... dpt tengok dinos2 ni gerak2...
 
tp de kat 1 tmpat 2,msa 2 tinggal ku dengan Yana je berdua lam 2... ku ckp kat nak g tengok dalam2 lagi, smpai 1 point 2, meremang bulu roma ku ni... kitorunk pon pew lagi CABUUUTTT r... sewam dowh! berlari2 kat dalam 2, padahal dia da tulis da PLEASE WALK, DONT RUN... gila r klo lam takot 2 ley walk lagi... eeeeee... bygkan dgn kai baju kurung ku men lari2... hahahaha seb bek xkai kasut gedik ku 2.. klo x,ley tersungkur tau x...

ni lak gbr kat tesco mutiara damansara... napak x aku? huhuhuhu 2 yg hjung skali 2... yg satu2 nye free hair... 2 r aku... huhuhuhuhuu masa ni jam da menunjukkan kol 10 lbih2 da... penat gila tau x... sb sari suntuk kua xrehat mana2... tuka baju pon lam bas jew ni... sb? de r mamat 2 xmo benti kat mesjid... cam bengong jewk... seb bek ku xtrun bas kau singlet je 2... ish! benci! huh! sangat2 mencik tau...

ni lak gambar aku masa kat times square... ni ku jumpa balik member uitm mache yg fast track deg kat melaka... huhuhuhuhuhuhu wendu dowh dgn dia... eh! jap... kenal xyang mana satu ni? yg kai baju kuning 2... huhuhuhu

ok... ends story... nak kua g mam jap... see yaaaaaa... 

terima kaseh singgah! comment2 laa.... XOXO

Sunday, March 6, 2011

guinea-pig... will come!!!!!

aku dew bda baru nak dibela.... klo org len nak sgt be;la hamster tp ku nak guinea pig... ku gilakan menatang ni since ku tgk citew bedtime story... bila ku tgk Bugsy dgn matanya yang besar 2, ku pon da jerit2 da kat umah "nak bugsy! bak bugsy!" cuma seb bek xkna lepuk dgn mama ku jewk sb terjerit2 cam berok... erhhhh


Go to fullsize image
ni r bugsy... tgk mata dia...

amacam? terpesona x? jgn jerit2! nanti mama kowunk lepuk kowunk lak... apple xbesalah dear... huhuhu ni r antara sb knapa apple gilakan guinea pig nih... tp kan dlm gila2 nak bela 2 kan, xtau napew ati ni was2 lak... blh bela mentang comey nih? sb nma dia pig... ermmmm dia ni dew kna mengena kew dgn pig 2? erk~~~
huhuhuhuhu

Go to fullsize image hope pungut dgn my future guinea pig will b like dis... luv each others... comey kan? huhuhuhu errhhh!!!!!
really crazy bout dis cutey... aaaaaaaa nak satuuuu!!!!!!!!!!!!

Go to fullsize image
aloolololololo comeynya dia.... huhuhuhuhu
pasni nak cri hukum bela mentang ni lak... watch out!!!!

terima kaseh singgah! comment2 laa.... XOXO

Tuesday, March 1, 2011

my best moment... luv it!

huhuhuhuhu... ku de benda nak tulis tp xtau nak tulis camne sb tgh banyak sangat2 idea lam pale otak yg geliga nih... nak citew sal trip 2 cH aritu... rsanya citew bersama2 pixca is much better dr ku cite bodo2 camtu jew kan? k... start dgn pixca of my rombongan cik kiah...

kanak2 riang yg baru turun dari bas...

miss da moment here... ni gbr kat MARDI... actually ku da salu da g cni dgn family aku tp still have a joy here even ku da tau sgt selok belok kat cni... mama ckp aku ni cam xpnh g kemeren jewk pdahal da penah dok cni 8 thun... kat cni r ku kna daki bukit g kat ladang stoberi... till now ku still musykil... pew motif naik ats tgi2 2 tp byk gila stoberi farm yg kitorunk g... erhhh!!!!!!!!! stress ku camnih...

next is my pixca kat Big Red Strawberry Farm... kat cni mang best gila tau sb kowunk2 ley petik buah stoberi 2 sendiri... tp kna byr r... mna de benda kat dunia ni yang free... nak tencing pon kena byar r... mula2,kowunk kena byr bekas dia rm1 jewk... pas2 g r petik buah 2... ku tgk buah2 dia, sume besa2 n juicy2... ermmmm yummmy!

kowunk kna petik minimum dia 1 kg.. 1kg = rm5 jewk... berbaloi gak r... tp ku g petik sdri sb malas.. huhuhu ku cuma nak order jewk,bagi diut.. huhuhu tp lam byk2 benda ku cma missshhh kat Strawberry Chocolate Fondue jewk... ermmmm dap... jap erk nak tunjuk gbr pew yg ku mkn...


ni la yg aku mkn...de eskrem goreng,choc fondue n strawberry sundae... oops! jgn lupa air mineral... cian dia..

malas da nak citew... tgk gbr jewla... ermmmmm kowunk jeles2 tau... huhuhuhu


operasi mencelup stroberi ke dalam choc


operasi memasukkan stroberi kedalam mulut dan ke perut...

amcam??? terliur x? hahahahhaa g r tpt ni... masuk free jewk... tp makan bayar r...
jumpa lain waktu... good nite!

terima kaseh singgah! comment2 laa.... XOXO

Saturday, February 26, 2011

gambar yang xbapew nak lucah tp....

sedang ku berjalan-jalang fbwalking td, ku terkjut dgn 1 pixca nih(bkn 1 tp byk actually)... gilew kot! mne xnye,dak skola tp da wat bda camni... ku expect dowunk ni dak pas spm. kemaruk nak tinggalkan skola kowt. ku wat entry ni bkn nak bg traffic pon blog ni sb ku cma dew 3 followers jewk. ku xcam blog incik zack yg banyak gilew followers dia... ku cma concerned jewk dgn pangai dak2 skang... ok! ku admit yg ku msa skola dlu jadik dak nerd, msuk U bru ku mengganas ciket2... tp ku gnas pon xderk r smpai nak wat camnih... ku tau dorunk tgh ap abis skola tp dorunk xpk kowt apa akn jadik di masa akhir nti... and ku adlah slh sotunk yg menyesal dgn pew yg ku wat msa skola dlu... ckp byk pown xgna kan? bek ku tnjuk pixca ni kat kowunk...

sat erk...

ok!

this is it...


pixca yg ni ok lg.. jap ku nak tunjuk kat kowunk 1 more pixca... yg ni mesti kowunk terkjut gla pig kan?


amcam? tekejut x? hahahahaha mmg gila pig r dak yg bka suar 2... klo saes mantap xpew tp ni da cam bdak bru snat jerk btuk dia.. ceh! bangga r 2 dia tnjuk bda 2 kat org...
da r ku pon mlas da nak ckp byk... kowunk da besa kowunk pk r sdri...
assalamualaikum....
terima kaseh singgah! comment2 laa.... XOXO

Friday, February 11, 2011

appl3 h0n3y....: baju nak kai g cameron highlands

appl3 h0n3y....: baju nak kai g cameron highlands: "penat berround2 kat tesco kB 2 akhirnya ku berkenan kat 1 baju ni... actually ku xkenan kat 1 baju ni tp ku kenan kat sume baju2 kat tesco 2..."
terima kaseh singgah! comment2 laa.... XOXO

baju nak kai g cameron highlands

penat berround2 kat tesco kB 2 akhirnya ku berkenan kat 1 baju ni... actually ku xkenan kat 1 baju ni tp ku kenan kat sume baju2 kat tesco 2... sb cntik ngat sumenye hrga bg ku kra orait r... kowunk msti ingt gempak kan bju ku 2? mang gempak abis r klo nak wak g kemeren 2.. sb dorunk ckp bju kna SAHSIAH RUPA DIRI (bese r UiTM kan?) tp kami2 salu sgt SAHSIAH LUPA DIRI (bese r dak2 UiTM kan?) hahahaha
jap erk nak tnjuk kat kowunk my baju nih...

pas pnat edit td...


maka......


jadila......


tadaaaaa



sorry rege n saes terpaksa di blurr kan... huhuhu sb nti kowunk jeles

amcam? gempak x? kowunk ingt ku bli baju pew? singlet jerk... hahahaha msti ingt ku gila sb g kemeren kai singlet jerk... tp ADA AKU KESAH????? jnji aku selesa suda...
tpkan, baju ni mmenuhi kew sahsiah lupa rupa diri erk? aargghh!!! perseran kan.. wek! xkira nak kai gak... bkn de pok gad pon..

ni klo incik abas tgk kumkai baju nih musti dia beristigfar kan? dia 2 alim ngat... pandang pompuan yg free hair nih cam dosa besa bg dia lak.. haish! next time bla ku da snap pixca dia curi2 ku post entry sal dia lak erk? huhuhuhu

got to go.. papai....
terima kaseh singgah! comment2 laa.... XOXO

berjalang-jalang

Hari ni ku kua g jenjalang-jalang kat kb bermotifkan membeli baju untuk ke kemeren helen... pegi lam kol 2 lbh2 bersama2 dgn cik eqa, cik izuana n mek tin... dorunk amik lambat lak 2... errhhhh... penat tgu tau... dlm penat tgu 2 pon smpat gak r snap bebape pixca untuk tontonan aku jerk.. wek! tp ku nak share ckit sama kowunk2.. huhuhuhu

muka cam ampeh r nih
muka cam pew jerk... mama salu ckp "bajet comey ngat r 2 wat mka cam2" anak mama ni mang comey r... hahahaha ni de lgi pixca... actually ku suka klassified pixca2 ni as a GEWDIX PIXCA... hahahaha


amacam?? gewdix x? bg ku ni da comey da nih... huhuhuhuhu
pas abis jerk sbap pixca,trus cik eqa dtg bersam2 dgn rombongan nya... huhuhuhuhu
n ku pon got to go gak r... penat r... nti ku post bju yg ku bli kat tesco erk? papaiii

terima kaseh singgah! comment2 laa.... XOXO

Thursday, February 10, 2011

Menghitung hari.....

entry ni xde kene mengena pon dengan lagu kris dayanti 2 erk... entry ni berkaitan dengan penghitungan hari aku untuk ke cameron highlands... woot! woot!
huhuhuhu klo orang nak kate ku ni JAKUN ke BATAK ke, 2 aku pnya suka r sbab DIS IS MY BLOG!  di ulangi DIS IS MY BLOG! di ulangi... DIS IS... (xpyah ngade2 r).... ni adlah kli pertma aku n dak klass akn arrangekan segala2nya...

tp dlm keseronokan kami2 ni pon ada gak kesedihan dia...

  • salah seorg dak klas tlh membcorkan rahasia kami2 ni kat group yg lg B. 

miss kata kami kna bersaing... yeeahaaaa1!!!! slh 1 group jerk yang blh pegi... so kna wat proposal 2 btul2 r... tp dgn mlut celuparnya dia, dia tlh bgthu groupB... msa kami2 pdg muka dia, dia dgn selamber jerk ckp... " sapo dok ghajin g kemeren angkak tange r... eleh! takak kemeren aku salu g US"
weyh faiz!!! ko dgn ko pnya US 2 blh blah r weyh!!!!!

  • makcik marina telah memarahi kami2.... 
makcik marina, kami2 ni dak skola university yg duit kami2 ni dr ptptpu ptptn jerk... 2 sb kami nak murah2 jerk.. tau xknp? sb kitorunk tnya xley mrah kew? mkn n tpt tgl... kowunk tau dia jwb pew? "korunk nak murah mkn sayur jela!!!"
errhhhh makcik marina, tunggu r bila sy kya nti... sy akn bli makcik marina pnya resort dgn makcik2 skali.

bykkan kami2 pnya hlangan? xpew... benda2 ni akn jadikan kami2 ni kuat dan sihat! oh yeeaahhh!!!!
 ku gembira, sentiasa,
 badan ku sihat dan kuat, hoooreeyy!!!
dah2... hang toksah nak melalut lak...

tgn ku pon da lenguh ni... ntikan entry yg selnjutnyaa erk? huhuhu
terima kaseh singgah! comment2 laa.... XOXO